OPLEIDINGEN

EERSTE HULP

BASISOPLEIDING EERSTE HULP

Eerste hulpverlening is vandaag de dag niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Thuis, op uw werk, op school, in uw vrije tijd, of bij uw (sport)vereniging, dus overal. Zelfs door de wet worden we ermee geconfronteerd, want op ieder mens rust de plicht naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Dit gebeurt vaak dichterbij dan u denkt. De meeste ongelukken gebeuren thuis. Het is daarom van belang dat u in zulke situaties getraind bent. Het volgen van een complete opleiding is dan ook een aanrader. De opleiding wordt afgesloten met een officieel examen en een diploma Eerste Hulp. De opleiding wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. De duur van de opleiding is 16 uur en 2 uur voor het examen.

EERSTE HULP AAN KINDEREN

Deze opleiding is voor iedereen die met kinderen te maken heeft of krijgt. Of dit nu op de peuterspeelplaats, school, sportclub is of gewoon thuis. Dan komt men er achter dat kinderen een andere aanpak nodig hebben dan volwassenen. Dit begint al met het communiceren. Maar ook de groei van het kind zorgt er voor dat we niet altijd de volwassenen eerste hulp kunnen toepassen. Daarom is de opleiding eerste hulp aan kinderen een uitstekende aanvulling naast uw basis eerste hulp opleiding. Als we over kinderen praten dan hebben we het over zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1 tot puberteit). Deze opleiding leidt op voor het officiele certificaat van het Oranje Kruis. Dit certificaat is per 1 januari 2010 verplicht voor gastouder gezinnen. De duur van de opleiding 9 uur (verkorte opleiding met zelfstudie) of 12 uur (uitgebreide opleiding)

EERSTE HULP SPORTONGEVALLEN

Naast de basis eerste hulp opleidingen zijn er ook nog gespecialiseerde opleidingen op het gebied van sportongevallen. Dat sport goed voor ons is staat buiten kijf, maar dat bij sport ook letsel opgelopen kan worden weten we ook. Daarom kunt u in deze opleiding leren om met sportletsel om te gaan. De duur van de opleiding 10 uur (uitgebreide opleiding).

EERSTE HULP WANDELLETSEL

De Nederlander is een echte wandelaar denk maar eens aan de 4-daagse van Nijmegen, maar ook aan de grote hoeveelheid hardloopverenigingen in uw buurt. De opleiding eerste hulp bij wandelletsel geeft al aan voor welke doelgroep deze opleiding is. Of u nu wandelaar of hardloper bent het gaat om voetletsel zoals blaren, verzwikking of verstuiking. Het komt in de opleiding allemaal aan de orde. Maar ook wordt er aandacht geschonken aan de juiste sportkleding. De duur van de opleiding 6 uur (uitgebreide opleiding).

LEVENSREDDENDE EERSTE HULP

Voor iedereen die het teveel vinden om een hele EHBO opleiding te volgen is er ook de mogelijkheid de cursus Levensreddende Eerste Hulp te volgen. Hier leert u de belangrijkste handelingen die nodig zijn om een medemens te helpen. Voor deze opleiding ontvangt u een certificaat. De duur van de opleiding 8 uur uitgebreide opleiding.